Leren, hoe de hersenen, beperking werken!

Het gevoel van Wilbert Vis zegt, hoe zijn hersenen werken.

Van af klein kind tot kleuter tiener, was ik heel beperkt met onderwijs en cursussen! Het viel niet mee betreft concentratie. Dan kon ik wel ontwikkeld zijn, betreft beginnen met leren. Toch merkte ik niet dat ik veel moeite had met mensen in contact te komen!

Had wel een paar vrienden maar dat was voor korte duur en ook andere vrienden die ik leerde kennen was voor korte duur. Ik vond mijzelf wat verlegen met wat minder gesprekstof! Vriendinnen had ik ook, maar die hield ik ook niet zo lang vast betreft vriendschap!

Mijn interesse was wel heel breed, en hobby’s ook. Dus had genoeg contacten!

Op later leeftijd kwam echt het gevoel los!

Toen ik 30+ jaar oud was begon de situatie echt mee te spellen. Gevoelens werden wat negatiever en zat vaker in een dieper dal! Kreeg veel meer zware hoofd pijn.

Waar ik medicatie voor kreeg enkele jaren lang! Voordeel wel van negatieve gevoelens zijn dat ik mijzelf wat beter begin te kennen. Wel half de 30 jaar werd ik wat meer eenzaam! Ook moest ik daar meer van weten en naar toe groeien, om daar beter mee leren om gaan.

Alleen leren leven valt niet altijd mee!

Eerst nog hulp gekregen, leren van ambulante dienst verlening, Nu ben ik op een punt gekomen dat, ik meer redzaamheid heb op meerdere gebieden.

Ook dankzei medicatie training Danielle Leuvering!

De onderdelen waar ik nu beter mee overweg kan is, rust in mijzelf vinden. situatie’ s beter inschatten, en daar beter naar handelen! Meer mensen willen en kunnen begrijpen. En meer thuis zelfstandig alles regelen! Ook instanties.

Mijn inschatting voor de komende jaren , zeker 50+ jaren.

Nog meer vrijheid meer relaties onderbouwen, meer echte vrienden en vriendinnen krijgen. Bijna geen hoofdpijn meer voelen. Geestelijk en lichamelijk dat het uitstekend met mij zal gaan! Vooral werken aan een vaste relatie met een vriendin.

En verwacht, dat ik dan weer ga leren ,want de fases in mijn leven, gevoel en leren, gaat de eerste 40 jaar om en om!

Ik kan natuurlijk niet de vinger op de zere plek leggen, of ik nog terug zal vallen op het gevoel kwestie? Wel is zo dat ik kennis heb opgebouwd. Dus kan ik mij dan duidelijk gaan omschakelen naar het positieve ,onderdelen in mijn leven!

Met andere woorden, ze kunnen moeite hebben om zich in te leven in de gedachten en gevoelens van anderen, wat soms leidt tot sociale uitdagingen.

Het lijkt erop dat je vraagt of er een term is voor het scenario waarin iemand met autisme pas later in het leven begint te leren en begrijpen hoe andere mensen denken en voelen. Hoewel dit idee inderdaad past binnen het bredere concept van Theory of Mind-ontwikkeling bij mensen met autisme, is er niet echt een specifieke term voor deze situatie.

Over het algemeen is het belangrijk op te merken dat de ontwikkeling van Theory of Mind en emotionele vaardigheden bij mensen met autisme zeer individueel kan variëren. Sommige mensen met autisme ontwikkelen deze vaardigheden op jonge leeftijd, terwijl anderen er meer tijd voor nodig hebben en ze mogelijk later in het leven verwerven. Het is een complexe en persoonsgebonden kwestie.

# leren

 

Theory of Mind-vaardigheden

Geloof ons niet op ons woord

Dit is wat onze lezers zeggen

"Omdat ik een fervent liefhebber ben van spannende avonden en avonturen, is dit boek mijn gids geworden om het beste uit mijn nachten te halen. De avondgeest van de auteur komt op elke pagina naar voren, en de eenvoud van het taalgebruik maakt het een heerlijk en makkelijk leesbaar boek. Een echte aanrader voor mede-nachtbrakers!"
John M. - ★★★★★
"Ik waardeer de manier waarop Wilbert Vis een boekje heeft gemaakt dat niet alleen inzichtelijk is, maar ook een genot om te lezen. Het gebruik van eenvoudige woorden maakt het gemakkelijk te begrijpen, en de positieve boodschap vindt weerklank bij lezers uit alle lagen van de bevolking. Dit is een testament. aan de vaardigheid van de auteur in het creëren van inhoud die zowel aangenaam als impactvol is."
Smith G. - ★★★★★
"Als beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg zoek ik vaak naar middelen om de geest van mijn patiënten te verheffen. Zijn hulpmiddel is een waardevol hulpmiddel gebleken bij het bevorderen van positiviteit en een gevoel van welzijn. De gemakkelijk te begrijpen taal maakt het voor iedereen toegankelijk, en Ik geloof dat het een verschil kan maken in verschillende gezondheidszorgomgevingen."
Lauren G. - ★★★★★
0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de winkel